Поставяне на Алайнери

Мечтаете за подредени зъби и блестяща усмивка, но се ужасявате от възможността да носите брекети? Ние от ДЕНТЕЛ Ви предлагаме иновативно решение чрез поставяне на алайнери. Алайнерите са изключително прозрачни шини, които коригират позицията на зъбите. Те са абсолютно незабележими, околните не ги виждат, тъй като съвпадат с формата на зъбите Ви и са изработени от прозирна пластмаса. Затова и не затрудняват говорната артикулация, нито пък нараняват лигавицата, както брекетите.
ортодонтия софия, поставяне на алайнери
Алайнерите се носят между 20 и 22 часа на ден. Основното им преимущество, освен незабележимостта, е фактът, че могат да се свалят (при хранене, например) и не изискват специални грижи. При брекетите устната хигиена следва да е засилена – трябва да миете зъбите си след всяко хранене, иначе рискувате частици храна да заседнат в частите на апарата. Алайнерите се свалят при хранене, а след това е важно да ги измиете с хладка вода и сапун и отново да ги поставите.

Край на кривите зъби с поставяне на алайнери

Как протича едно поставяне на алайнери? Първата стъпка е консултация при ортодонт, който да направи гипсов модел на захапката Ви. Този модел впоследствие се изпраща за дигитален анализ, чрез който се преценява как да протече лечението. Специализиран софтуер изчислява точно как да се осъществи постепенното преместване на зъбите. Следва изработка на три броя шини, които се носят по няколко седмици до постигане на желания резултат. Продължителността на лечението е между четири и девет месеца, независимо от тежестта на случая.

С избора на алайнери Вие си спестявате сериозен дискомфорт – видимост на шината, мравучкане или болки в зъбите, наранена лигавица, изтръпване, невъзможност да хапвате любимите си ядки или други храни, които се задържат по брекетите. Всичко това си спестявате с поставяне на алайнери – те доказано коригират кривите зъби, без да усещате дискомфорт. Резултатът е впечатляващ, бърз и видим, а Вие се сдобивате с мечтаната усмивка без проблем.