Пародонтология

Лечение на възпалени венци

Пародонтологията се занимава с възпалителни или естетични проблеми на венците. Последните изследвания сочат, че огромен процент близо 90% от хората до 40-годишна възраст страдат от някаква разновидност на пародонтит, причинен от микроорганизми, които живеят и развиват в плаката и зъбния камък. Не забравяйте, че рисковите фактори за поява на това заболяване са: генетичен фактор, стрес, тютюнопушене, заболявания от общ характер и др. В резултатът на възпалителните процеси се стига до постепенна загуба на нивото на костта, която поддържа зъбите и вследствие на това следва разклащане и падане. Чрез съвременните методи на пародонтологично лечение и профилактика, тези заболявания са напълно лечими.

Как процедираме ние?

Идентифицираме болестотворните микроорганизми и предлагаме индивидуален мерки за тяхното отстраняване.Като част от мерките, които предприемаме са премахване на плаката, зъбният камък и натрупаните налепи, старателно почистване на зъбите с най- съвременен диоден ултразвуков апарат, също така трябва да се контролира заболяването чрез периодични посещения.

Пародонтология

Мерки и възстановителни процедури

За да предотвратим загубата на зъби, работим по програма за коригиране на козметичните дефекти при пациенти с пародонтит, също така и за козметични корекции на възникналите естетични проблеми. Предлагаме още програма от оздравителни процедури, за преодоляване задълбочаването на заболяването, за да не се стига до вадене на зъби, и за коректна устна хигиена.
Периодично напомняме за времето и часа за контролен преглед и т.н.

На какво могат да разчитат пациентите?

 

  • Спиране на възпалителния процес
  • Стопиране загубата на кост
  • Лечение на инфекцията
  • Възможност при необходимост на пластична пародонтална хирургия
  • Възстановяване на загубена кост
  • Корекция на дефектите на венеца